Storsäljare

Information

Nyheter RSS för Nyheter

Lansering av webshop

Nu lanserar vi vår webshop. Välkomna!
2012-07-05

Egen hälsa

Ansvar för sin egen hälsa
0000-00-00

Moms: inkl. exkl.Årstidsrelaterad depression

Depression, oro, ångest PMS och/eller problem med humöret, kan vara pga lågt serotonin.
Stress är en vanlig orsak till att serotoninet förbrukas.

5-HTP kan göra stor skillnad på kort tid. 

Minskar aptiten och används ibland som komplement vid viktnedgångsprogram. Används också vid SAD (Seasonal Affective Disorder) årstidsorsakade depressioner. Används även som förebyggande behandling vid migrän.

Dos: Max 300mg per dag. Börja med en kapsel på morgonen och öka med en kapsel var tredje dag om du inte känner tllräcklig bättring och efter 7 dgr fortfarande upplever oro, ångest eller sömnproblem, kan det vara lämpligt att kombinera med L-Thyrosin och GABA för optimal effekt.

5-HTP är en förkortning av 5-hydroxytryptofan, vilket i sin tur är en beståndsdel från aminosyran tryptofan som konverteras av hjärnan till neurotransmittoren serotonin som påverkar allting ifrån aptit, humöret till sömnen. 5-HTP kan tillverkas syntetiskt men det finns också naturliga källor, nämligen från fröna utav växten Griffonia simplilicifolia. Dett är en bönväxt som går att hitta i Ghana och på Elfenbenskusten.

Kroppen tillverkar 5-hydroxytryptofan (5- HTP) från tryptofan, som finns i proteinrik mat såsom kött och mjölkprodukter. 5-HTP är ca tio gånger mer aktiv än själva aminosyran L-tryptofan och är serotoninets (5-Hydroxy typtamine eller 5-HT) omedelbara förstadium. En av fördelarna med 5-HTP till skillnad från tryptofan är att det krävs mycket mindre mängd av ämnet än tryptofan för att ge postiv effekt på hälsan. Del av förklaringen är att 5-HTP inte behöver modifieras innan den passerar blod hjärnbarriären för att konverteras till serotonin i hjärnan.