Storsäljare

Information

Nyheter RSS för Nyheter

Lansering av webshop

Nu lanserar vi vår webshop. Välkomna!
2012-07-05

Egen hälsa

Ansvar för sin egen hälsa
0000-00-00

Moms: inkl. exkl.Produkter   » Träning » Tillskott » Produkt

Spirulina Superfruits

Spirulina Superfruits

Spirulinapulver

Ekologisk helt utan tillsatser!

Inom begreppet superfoods är spirulina en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen. Superfruits Spirulina är ekologiskt odlad och certifierad. Spirulina är ett utmärkt kostillskott för vegetarianer helt utan tillsatser.

  • Ekologisk. Vegansk. Innehåller protein och klorofyll

När man talar om Spirulina nämner man oftast begreppet superfoods, och det är ju inte så konstigt eftersom denna lilla alg innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring.

Spirulina innehåller proteiner, vitaminer, mineraler, essentiella aminosyror, icke-essentiella aminosyror, essentiella fettsyror samt klorofyll.

Protein:Spirulina innehåller 60-70 % protein vilket är sex gånger mer än ägg och tre gånger mer än nötkött och 20 gånger mer än sojabönor. Proteinet utgörs av 18 olika aminosyror, varav 8 är essentiella för människan.

Spirulina innehåller 5% goda fetter, inget kolesterol iom att det är en växt.

Även ett brett spectra av vitaminer & mineraler och även vitamin B-12 som är viktigt vid vegetarisk kost, då denna produkt verkligen rekomenderas som en naturlig källa till proteiner och den viktiga neurostödjande och oumbärliga komponenten för blodcellsproduktionen, (Cyanokobolamin) vitamin B-12.  

Intressant nog är att klorofyllens molekyl är kemiskt lik det mänskliga syrebärande blodproteinet hemoglobin. Den enda skillnaden mellan de två molekylerna är att centralatomen i klorofyll är magnesium och hos människan är det järn.

Spirulina är dessutom rik på GLA, gamma linolen syra, som också finns i modersmjölk. När kroppen processat GLA så konverteras det till prostaglandinliknande ämnen. Prostaglandiner påverkar praktiskt taget varenda system i kroppen. Dessa molekyler reglerarar inflammation, smärta, blodtryck vätskebalans, och blodets koaguleringsförmåga. Prostaglandiner reglerar även hormonernas produktion och funktion.

Spirulina innehåller dessutom 15 gånger mer betakaroten än morötter och 40-60 gånger mer än spenat. Betakaroten ombildas av enzymer till vitamin A i kroppen, som är mycket viktigt för kroppens immunförsvar.

Recept

Mixa Spirulina-pulvret i smoothies och dryck eller använd i matlagning så som soppor. 

Ex 1 skopa Spirulina, frusna hallon, blåbär, jordgubbar eller andra bär, mixa slätt i en mixer med naturell yoghurt, fil eller kesella och du kan även tillsätta proteinpulver så som Hemp protein.

Portion: 1 skopa. (6-8g)
Innehåll per 1 skopa
Energi 23 kcal
  96 kJ
Protein 3,6 g
Kolhydrater 0,8 g
Fett 0,4 g
Klorofyll 40-150 mg
Total Karotenoider 20-30 mg
Betakaroten >9 mg
Fykocyanin >600 mg (10%)
   
Doseringsförslag: 1 skopa (ca 6-8g) dagligen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.
Ingredienser: Spirulina (Arthrospira platensis)


Artnr: Benämning: Pris: Antal:
561324 Spirulina Superfruits 189,00 :-/st

Tillbaka