Storsäljare

Information

Nyheter RSS för Nyheter

Lansering av webshop

Nu lanserar vi vår webshop. Välkomna!
2012-07-05

Egen hälsa

Ansvar för sin egen hälsa
0000-00-00

Moms: inkl. exkl.Produkter   » Träning » Tillskott » Produkt

Spirulina Superfruit

Spirulina Superfruit

Superfruit Spirulina - Eko 200 tbl

Stödjer kroppens interna renings- och avgiftningssystem.

• Stärker immunförsvaret
• Stödjer kroppen till att upprätthålla goda kolesterolvärden och en hälsosam hjärt- och kärlfunktion
• Stödjer mag-tarmkanal och matsmältningsfunktioner 
• Stödjer kroppens egna naturliga avgiftningsprocesser
• Högt antioxidativt innehåll

Algen innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring. Denna produkt är ekologisk, vegansk och sprängfylld med proteiner och kolorfyll.

Spirulina härstammar från Centralamerika och Afrika och är en av de första fotosyntetiska organismerna på jorden. Spirulina är en blå-grön mikroalg och lever i både söt- och saltvatten. Spirulina är dock ett samlingsnamn för två arter cyanobakterier med spiralform: Arthrospira platensis och Arthrospira maxima.

Alg = vattenlevande organismer kapabla till fotosyntes.

Idag växer och odlas spirulinan i stora sötvattensdammar under kontrollerade former. Spirulina är en av få alger som kan växa i vatten med högt pH-värde. Det finns över 50 olika arter och den vanligaste sorten är Spirulina platensis.

Protein:Spirulina innehåller 60-70 % protein vilket är sex gånger mer än ägg och tre gånger mer än nötkött och 20 gånger mer än sojabönor. Proteinet utgörs av 18 olika aminosyror, varav 8 är essentiella för människan.

Spirulina innehåller 5% goda fetter, inget kolesterol iom att det är en växt.

Innehåller även ett brett spectra av vitaminer & mineraler och även vitamin B-12 som är viktigt vid vegetarisk kost, då denna produkt verkligen rekomenderas som en naturlig källa till proteiner och den viktiga neurostödjande och oumbärliga komponenten för blodcellsproduktionen, (Cyanokobolamin) B-12. 

Intressant nog är att klorofyllens molekyl är kemiskt lik det mänskliga syrebärande blodproteinet hemoglobin. Den enda skillnaden mellan de två molekylerna är att centralatomen i klorofyll är magnesium och hos människan är det järn.

Spirulina innehåller dessutom 15 gånger mer betakaroten än morötter och 40-60 gånger mer än spenat. Betakaroten ombildas av enzymer till vitamin A i kroppen, som är mycket viktigt för kroppens immunförsvar.

Spirulina är dessutom rik på GLA, gamma linolen syra, som också finns i modersmjölk. När kroppen processat GLA så konverteras det till prostaglandinliknande ämnen. Prostaglandiner påverkar praktiskt taget varenda system i kroppen. Dessa molekyler reglerarar inflammation, smärta, blodtryck vätskebalans, och blodets koaguleringsförmåga. Prostaglandiner reglerar även hormonernas produktion och funktion.

Innehåll per 10 tabl  
Spirulinapulver 4 g  
Protein 2,4 g  
Phycocyanin 400 mg  
Klorofyll 100 mg  
Karotenoider 20 mg

 

 

Doseringsförslag: 5-10 tabletter om dagen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.
Ingredienser: Spirulinapulver (Arthrospira platensis).
Viktigt: Förvaras torrt i rumstemperatur, oåtkomligt för barn. Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot Spirulina. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.


Artnr: Benämning: Pris: Antal:
123654 Spirulina Superfruits 200tbl 179,00 :-/st

Tillbaka